Menu
Welke maatregelen neemt Europa tegen het Coronavirus?

Welke maatregelen neemt Europa tegen het Coronavirus?

Volksgezondheid
2 min. leestijd

De Europese Commissie werkt op alle fronten om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Dat doet zij samen met de lidstaten. Zij wisselt informatie uit, maakt de behoeften op en coördineert het werk.

Als lid van de commissie volksgezondheid volgt Cindy Franssen de Europese aanpak op de voet: "De Europese Unie moet de krachten bundelen voor eenvormige richtlijnen per fase, eenvormige screening en bevoorrading van medisch materiaal. De voorbije weken hebben ons geleerd dat er nog te veel verschillen zijn tussen de lidstaten onderling en zelfs intern. De EU moet meer doen om het Europees Centrum voor Ziektebestrijding (ECDC) uit te bouwen met extra personeel en middelen."

"Deze crisis leert ons dat we ons in de toekomst beter moeten voorbereiden. Een virus stopt niet aan de grenzen. We hebben dringend nood aan een Europese krachtbundeling om snel en eenduidig te kunnen schakelen."

De Europese Commissie heeft ook een webpagina gelanceerd die up-to-date informatie verstrekt over alle aspecten van het coronavirus: https://ec.europa.eu/info/coronavirus-response

In België heeft het FOD Volksgezondheid een soortgelijke site waarop u een Q&A vindt met antwoorden op heel wat vragen. Daarnaast is er een e-mailadres en een telefoonnummer waarop u terechtkunt: https://www.info-coronavirus.be

Meest gelezen
© 2024 Cindy Franssen