Menu
Ontslagen werknemers van Logistics Nivelles SA (LNSA) krijgen 2,15 miljoen euro van EU om nieuwe baan te vinden

Ontslagen werknemers van Logistics Nivelles SA (LNSA) krijgen 2,15 miljoen euro van EU om nieuwe baan te vinden

- Brussel
Sociale Zaken Werk
1 min. leestijd

De commissie sociale zaken en tewerkstelling van het Europees Parlement keurde vandaag de steunaanvraag van het logistieke bedrijf Logistics Nivelles SA (LNSA), (onderdeel van de Kühne+Nagel International AG groep), bij het Europees Globaliseringsfonds goed.

Dit is een belangrijke stap in de goedkeuring van een steunpakket van 2,15 miljoen euro ondersteuning voor 603 ontslagen werknemers in hun zoektocht naar een nieuwe baan.

Europees Parlementslid Cindy Franssen en onderhandelaar namens de Europese Volkspartij: “We zijn zeer tevreden dat de aanvraag van Logistics Nivelles SA  is goedgekeurd in de commissie sociale zaken en tewerkstelling van het Europees Parlement. Met het geld van het Europees Globasliseringsfonds kunnen de ontslagen werknemers van het bedrijf individuele steun krijgen voor de zoektocht naar een nieuwe baan zoals carrièreadvies, bijscholing, herscholing, coaching en ondernemerschap.”

Europees Parlementslid Benoît Ludgen: “Europa toont dat het in staat is solidariteit en financiële zekerheid te creëren in uitdagende tijden. Samen staan we sterker en we moeten actief zorgen dat dit zo blijft. Als we kmo’s echt willen bijstaan, moeten we het aantal steunmaatregelen verhogen. Het is belangrijk dat Europa de transitiekosten voor alle sectoren financieert zodat niemand wordt achtergelaten. Alleen zo investeren we in de samenhang van onze samenleving.”

Volgende stappen

Na de goedkeuring in de commissie sociale zaken en tewerkstelling, volgt een stemming in de begrotingscommissie, waarna ook de plenaire zitting van het Parlement en de lidstaten de aanvraag moeten bevestigen.

Europees Globaliseringsfonds

Het Europees Globaliseringsfonds (EGF) bestaat sinds 2007 en biedt steun aan werknemers die hun baan verliezen door structurele veranderingen als gevolg van globalisering. Voor België is het globaliseringsfonds van groot belang, denk bijvoorbeeld aan de automobielsector in Vlaanderen (Ford Genk) en de staalsector in Wallonië (Caterpillar).

Perscontact

Kim Van Aken
Adviseur Arbeid & Sociale Zaken
+32 472 68 37 24
kim.vanaken@europarl.europa.eu

Meest gelezen
© 2024 Cindy Franssen