Menu
EU vrijwilligers krijgen 1 miljard ondersteuning

EU vrijwilligers krijgen 1 miljard ondersteuning

- Brussel
Europese Unie
3 min. leestijd

Het Europees Parlement ondersteunt vrijwilligers met een uitbreiding van het Europees Solidariteitskorps. Cindy Franssen: “Met deze goedkeuring moedigen we jongeren aan om vrijwilligerswerk op te nemen. Nu we de pandemie bijna onder controle krijgen, is dit perspectief een krachtig signaal voor jongeren.”

Het Europees Solidariteitskorps bestaat sinds 2016 en werd opgericht door toenmalig Europees Commissaris Marianne Thyssen. Het voorziet in vrijwilligerswerk voor jongeren in Europa.

Europees Parlementslid Cindy Franssen: “Het nieuwe programma van het Europees Solidariteitskorps loopt tot 2027 en is verder uitgebreid met een extra focus op kwetsbare groepen. Het budget stijgt met 15% naar meer dan 1 miljard euro. Het zet in op vrijwilligerswerk, maar ook op humanitaire projecten. Zo werkten jongeren via het Solidariteitskorps de voorbije jaren bijvoorbeeld met kansarme kinderen, vluchtelingen of ouderen. Maar vrijwiligers hielpen ook mee aan de werderopbouw van de door aardbevingen getroffen regio’s in Italië.”

“De Europese Unie is gebouwd op solidariteit. Het is een van onze fundamentele waarden die Europese burgers verbindt. Het versterkte solidariteitskorps is voor mij dan ook veel meer dan een Europees fonds. Het is de verderzetting van die Europese solidariteitsgedachte die de kans biedt aan 300.000 jongeren over heel Europa om vrijwilligerswerk te doen in een ander land, een andere taal te leren en zich verder te ontwikkelen in een andere cultuur.”

“Onze jongeren hebben zich het voorbije jaar heel solidair getoond met de meer kwetsbare groepen. Na vele frustrerende maanden van sociaal isolement, hebben zij terug een perspectief om hun vleugels uit te slaan.”

Meer weten over het Europees Solidariteitskorps? Interesse om vrijwilligerswerk te doen in een ander Europees land? Meer info op https://europa.eu/youth/solidarity_nl

Meest gelezen
© 2024 Cindy Franssen